Какво означава да повярваш в Господ Исус Христос, който беше изпратен от Бог ОтецБаща на земята преди повече от 2000 години?

Вярата в Господ Исус Христос води до ново духовно-личностно начало, което е един вид ново-раждане на нашата духовна същност. Тя не е религия, а реална връзка с нашият Създател-Бог. Бог разкрива Себе Си, учението Си и волята Си – това което очаква от нас, само в библията – святото писание.

Вярата ни в Бога  се ражда от слушането и от четенето на Божието словоБиблията,  част от което ще ти представим в тази поредица – т.е. Божиите думи към теб.

Вярата е избор да се доверим на нашият Създател, който днес не можем да видим и да посетим видимо. Временното тяло, в което живеем не е пригодено да издържи Божията реалност,  както и не можем с това земно физическо тяло да влезем в духовния свят. По-късно ще получим нов вид тяло и ще бъдем в Божията реалност  – вечно, ако разберем със сърцето си следващите страници и се доверим-повярваме на Бога.

Скъпи читателю, днес ти имаш възможността да прочетеш думи, които са изключително важни, съдбоносни и решаващи за посоката на твоето вечно съществуване, защото само твоето физическо тяло е ограничено да съществува на земята до максимално 120 г.  Ти като човек си създаден от Бог и се състоиш от дух, душа и физическо тяло.  Твоята личност и разум – е твоя дух, твоята душа изявява чувства и емоции, те заедно съществуват неразделно „облечени“ в твоето временно физическо тяло. Това не е глупост, това е факт, който дори ограничената човешка наука вече преоткрива, разбира и доказва.

Отдели малко от твоето време за изложената тук духовна посока, за което може да се окаже, че ще бъдеш вечно благодарен!

Защо вечно благодарен? Защото ти си вечен, само твоето физическо тяло не е вечно!

Защо посоката? Защото има само два пътя – единия е да живееш в мир с Бога, който те е създал, а другия път е да съществуваш в непокорство, гордост, атеизъм, противене на Създателя и завършва след Съд от Бог към теб за тези престъпления, в необратимо наказание.

Запомни, че Бог предупреждава в библията, че няма прераждане, няма втори шанс, няма амнистия в ада и никаква молитва не може да те върне от там! Атеизма е необосновано суеверие – вид заблудителна вяра и е вреден както всяко друго суеверие или мъртва религия. В библията е написано ясно в „Послание на апостол Павел до Евреите“ в глава 9 стих 27: „ И както на човеците е отредено да умрат един път, а след това следва съд. Съдията е Божия Син Исус Христос.

Нямаш време да нямаш време за спасителната възможност, която Бог ти предоставя само докато си жив на земята!

След не много години Господ Исус ще се завърне видимо на тази планета и ще бъде съдия за всички, които са Го отхвърлили като единствен ПЪТ и ИМЕ за спасение от собствения грях и бунт против ТВОРЕЦА.

Бог желае да ти подари наследство, което ти не можеш да си купиш с пари или добро поведение,  да спечелиш по свой начин на вярване или човешки традиции и ритуали, които не са заповядани от Бога в Библията! Твоят създател ще ти прости цялото престъпление към Него и други човеци, само ако Му се довериш, повярваш в Сина Му – Исус Христос, като единствен изкупител на твоите грехове и следваш учението на Сина Му, което е и учението на Бога Баща. Бог е един и триединен – Отец-Баща, Син -въплътения Бог – Христос и Светия Дух. Твоят създател  ти разкрива писмено, единствено в Библията, Себе Си и волята Си. Той желае да ти подари наследство, което не можеш да заслужиш с извършване на  ритуали, целуване на икони,  ходене по манастири, храмове, правене на курбани, спазване на традиции и празници (по-точно –  чрез тях можеш да загубиш наследството от Бога и да пропуснеш спасението ти по благодат-милост)! Има само един начин да бъдеш приет. Бог показва в Библията (най-вече в частта, наречена нов завет) този единствен път и начин да бъдеш приет от Него като Негово осиновено дете и наследник. 

Причината, Бог да осигури този път, е да бъдеш спасен от вечното отделяне от самия Него. Това отделяне се нарича ад и „Огнено езеро“. В това „Огнено езеро“ всяко творение, отделено от своя Творец ще страда вечно от загубата на Божието присъствие! Там със сигурност  няма да ти харесва, а това там – няма да има край! Наследството, което Бог иска да ти подари се нарича вечен живот С НЕГО, в Неговото присъствие! Този вечен живот на щастие и радост в Неговото присъствие Той ще подари само на тези хора, които днес разберат Неговата воля в Библията и Му повярват с цялото си сърце. На тези, които ще се подчинят от благодарност и любов на волята Му и ще пожелаят да я вършат.

Божията воля е само за доброто на човека, за предпазване от загуба на вечния живот в общение с Бог.

И още нещо важно – Бог Отец не е Аллах, не е Буда, не е Тангра, не е никое име на познатите по земята религии, които са създадени от дявола да заблудят хората и да ги отведат във вечна духовна смърт и мъчение-агония. Запомни това!  Ако тези религии имаха за бог Бог Отец, те щяха да обичат баща си и Неговите деца, щяха да приличат на Него – Който е самата истинска любов, в Който няма злоба, няма убийство! Те щяха да четат с любов и жажда Библията вместо техните книги, които са се появили много по-късно от Библията и са копирали частично пасажи от нея, но са ги извратили – придали са им друг смисъл. Те нямаше да мразят християнина, който признава единствено Божията книга Библията за единствена истина и изявен писмено Божий авторитет.

<<–В началото   Какво представлява Библията–>>